Snorkelen

Snorkelen is een watersport waarbij men zwemt of drijft in het water met een duikbril en snorkel met het gezicht naar beneden gericht. De snorkelaar haalt adem door de snorkel en kijkt naar het onderwaterleven door een duikbril. Meestal draagt men bij het snorkelen vinnen, ook wel flippers genoemd. Het is mogelijk om snorkeldiploma’s te behalen.

Snorkelen

Is snorkelen iets voor jou?

Een snorkelaar kan ook kort onder water duiken door een hap lucht te nemen en vervolgens naar beneden te zwemmen. Een veelgebruikte snorkeltechniek om dit te doen is de zogenaamde hoekduik. Je maakt hierbij een loodrechte hoek met je bovenlichaam en je benen. Als de snorkelaar weer boven komt, blaast hij eventueel het water uit de snorkelbuis, zodat hij weer normaal kan ademen.

Binnen de reddingsbrigade Watervrienden Sittard bieden wij 3 snorkeldiploma’s aan vanuit de NRZ ( Nederlandse Raad Zwemveiligheid). Op dit moment hebben wij om 8.00 Snorkelen 1 en om 09:00 Snorkelen 2 en 3 in het diepe bad liggen. En wordt minimaal 1 keer per jaar diploma gezwommen. wij beschikken over de licentie Snorkelen vanuit de NRZ

De kandidaten dienen zelf voor hun snorkeluitrusting te zorgen.

(dit is de eerste les niet nodig, instructeurs geven instructie welke uitrusting voldoet aan de eisen van de NRZ)

Klik hieronder op het diploma voor de bijbehorende diploma-eisen.

Deze diploma’s volgen eveneens op het zwem-ABC. Je moet minimaal in het bezit zijn van het Cdiploma, wil je kunnen deelnemen aan het Snorkelen. Deze opleiding wordt vaak gebruikt als voorloper voor de onderwatersport (duiken). Het accent ligt op de onderwater technieken en veiligheid. Je leert te ademen door middel van de “snorkel”. Je leert snorkelen zowel met als zonder duikbril. Ook komen verschillende sprongen, rollen en natuurlijk veel meer opdrachten aan bod. Tevens wordt er aandacht besteed aan de veiligheid onderwater. Dit alles wordt op een speelse wijze aangeleerd.

Heeft U vragen ?